Το Σχολείο μας

Η Ιστορία μας

Η πορεία μας στο χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης ξεκινάει το 1999 στον Κορυδαλλό σ ‘ ένα μικρό και ζεστό χώρο, όταν ο «Σταθμούλης» λειτούργησε υπό νέα διεύθυνση .

Το 2004 μεταφέρθηκε σε μια διώροφη κατοικία στο Κερατσίνι. Με εφόδια την αγάπη μας για τα παιδιά και την αστείρευτη διάθεση για προσφορά στον τομέα της εκπαίδευσης και της φροντίδας του παιδιού, καθώς και με την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι γονείς όλα αυτά τα χρόνια, δημιουργήσαμε ένα χώρο σύγχρονο, λειτουργικό, χαρούμενο και καλαίσθητο.

Από τον Σεπτέμβριο λοιπόν του 2016 ο «Σταθμούλης» στεγάζεται σε νεόδμητο ιδιόκτητο κτίριο, στην οδό Μικράς Ασίας 55 Α στο Κερατσίνι. Το κτίριο είναι σχεδιασμένο ειδικά για τις ανάγκες της προσχολικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές πρότυπου βρεφονηπιακού κέντρου.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη μεγαλύτερη δυνατή χρήση του φυσικού φωτισμού και αερισμού, καθώς και στο σχεδιασμό και στην οργάνωση του χώρου, ώστε να είναι ευχάριστος και φιλικός, ασφαλής και δημιουργικός.

Η Φιλοσοφία μας

«Η παιδική ηλικία δείχνει τον άνθρωπο όπως η αυγή την ημέρα»
ΘΑΛΗΣ

Ένα παιδί για να αναπτυχθεί σωστά χρειάζεται ένα συναισθηματικά και κοινωνικά ασφαλές περιβάλλον.
Η φιλοσοφία του «Σταθμούλη» είναι να δημιουργήσει τις προυποθέσεις για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών μέσα από κατάλληλες συνθήκες φροντίδας και αγωγής.

Στόχος μας είναι:
• να καλλιεργήσουμε την υπευθυνότητα ,
• τη συνεργασία με τα άλλα μέλη της ομάδας,
• την ανάπτυξη της φαντασίας,
• να ενθαρρύνουμε το παιδί να γίνει αυτόνομο και
• να αναπτύξει τα συναισθήματά του

Προτεραιότητά μας είναι τα παιδιά να νιώσουν εμπιστοσύνη, ασφάλεια, να πάρουν και να δώσουν αγάπη, να δημιουργήσουν, να εκφραστούν κι ύστερα απ΄ όλα αυτά να μάθουν.

Η Παιδαγωγική μας Ομάδα

Οι επιλογή των συνεργατών γίνεται με πολλαπλά κριτήρια ώστε να διασφαλιστεί όχι μόνο η επαγγελματική τους αρτιότητα αλλά και η καταλληλότητά τους γι ‘ αυτό το λειτούργημα .
Οι παιδαγωγοί πρέπει να διαθέτουν και να εκπέμπουν αφοσίωση , υπομονή και τρυφερότητα απέναντι στα παιδιά .

Επικοινωνήστε μαζί μας!